/ iStock/Getty Images
С новите трима, заразените в областта стават общо 40, от които 22 в Община Бургас
Община Бургас ще осигури временни жилища на четири медицински сестри от Инфекциозното отделение в УМБАЛ в града, пожелали да се изолират от семействата си. Това съобщи кметът Димитър Николов.

Три нови случаи на COVID-19 в Бургас, сред тях и медицинска сестра

След приключилото заседание на Общинския кризисен щаб, той информира, че са доказани три нови случая на заразени с коронавирус в Бургаска област. Нито един от тях не е настанен в болница. Изолирани са у дома.

Два от новите случаи са от Айтос, контактни на един от заразените в София онкоболни, в момента настанен в айтоската болница. Третият нов случай е медицинска сестра от Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас.

Осем пациенти с коронавирус са настанените в болници в областта

Тя също е изолирана в дома си. Живее сама, няма контактни лица извън колегите й в болницата, обясни директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Той каза, че на целия персонал в Инфекциозното отделение са взети проби за повторно PSR изследване, след като такова им било направено преди седмица. Проби за изследване са взети и на пациенти извън сектора за лечение на коронавирус в УМБАЛ.

С новите трима заразените в Бургаска област стават общо 40, от които 22 в Община Бургас, а останалите в съседните й общини. Състоянието на настанените в УМБАЛ-Бургас шест пациента е сравнително добро. Болницата разполага с необходимите количества хлорокин, добави д-р Миразчийски.

Пет нови заразени с COVID-19 в Бургас, трима са онкоболни

Бърза помощ е снабдена с всичко необходимо по отношение на предпазни облекла и средства, съобщи нейният директор Асен Кърджиев. Там очакват нова линейка. Днес Общинският кризисен щаб е решил всички лежащо болни пациенти с белодробни заболявания в Белодробната болница да бъдат изследвани с пулов метод - PSR тестове.

Преди дни е бил изследван целият медицински персонал там. Пробите им са отрицателни. 983 са поставените под карантина в Бургаска област, 514 от тях са в община Бургас.