/ netinfo
Несебърските състезатели от ОМК "Несебър 2000" за пореден път доказа превъзходство над сериозна конкуренция и завоюваха титлите в четири от от общо седемте ветроходни класа по време на 38-та международна регата „Бургаска ветроходна седмица“, която се проведе през празничния уикенд. В надпреварата взеха участие отбори от Финландия, Германия, Турция, Румъния, Украйна и България. 180 лодки мериха сили в Бургаския залив.

ветроходство
netinfo

ветроходство
netinfo

ветроходство
netinfo


Ветроходците от Несебър отново показаха своето майсторство и Владислав Маринов и Михаела Александрова грабнаха златните купи в клас 420. Любен Тодоров беше първенецът в клас Лазер 4.7, а Димитър Вангелов в клас Лазер Радиал.

ветроходство
netinfo

ветроходство
netinfo

ветроходство
netinfo


Анастас Петров е първенецът във "Фин", в същия клас и бронзовата купа остана за "Несебър 2000", тя отиде при Христо Жеглев.
В детския клас Оптимист Диана Маркова взе сребърна купа при девойките. В оспорвана надпревара с  повече от 90 ветроходци отлично се представи Георги Маноилов, заемайки V място в общото класиране, непосредствено след най-силните национали на Турция.

ветроходство
netinfo


В клас "Лазер Стандарт" Иван Димов спечели бронзовата купа, Иво Тодоров е ІV-ти, а Златко Атанасов е V-ти. От началото на състезателния сезон до сега "Несебър 2000", не спира да завоюва челни места и да обира купите и златото в три от общо трите състояли се международни форума до момента. 

Дочка Маринова от ръководството на ОМК "Несебър 2000", изрази надежда че състезателите ще продължат да полагат усилия за да и спечелят квоти за националните отбори във всички класове и да представят България на Европейските и Световни шампионати през лятото. 

ветроходство
netinfo