/ Снимки: Лалка Димитрова
Близките на 33-годишния Евелин Дуков, загинал нелепо под гумите на пиян шофьор в Приморско, поставиха началото на нова инициатива за законодателни промени за по-тежки наказания за водачите, употребили алкохол или наркотици.

Почернени роднини: 20 г. затвор за пиян шофьор. Той: Съжалявам, но беше друг

Искането им вече е подкрепено с подписите на над 2 000 души. Това стана ясно днес в навачерието на съдебното заседание срещу 59-годишния Владимир Колев, подсъдим за смъртта на Дуков.

протест съдебна палата Бургас
netinfo

протест съдебна палата Бургас
netinfo

Припомняме, че инцидентът стана на 3 декември 2017 г. Тогава, според обвинението, с 2,70 промила алкохол в кръвта, Колев помел велосипедиста на пътя, а след това избягал и се скрил. Днес той не се признава за виновен. И твърди, че не той е бил зад волана. Кой е карал колата му-не знаел, защото „цял ден бил на маса и пиел“.

10.00 часа: Съд за пиян шофьор, убил велосипедист. Задържаният: Аз не съм добре с главата...

Адвокатът му пък казва, че имал бели петна в съзнанието в следствие на претърпяна тежка черепно-мозъчна операция след удар с брадва от ром.  "Имало е изтичане на мозъчна течност и вледствие на това се получава известна загуба на памет и частична амнезия. Сега има пластина на главата", твърди защитата.

Днес юристът отново намеси медицинската тема и обяви, че обвиняемият е бил приет на 24 декември по спешност в „Пирогов“, защото претърпял трудова злополука- върху него паднал огромен шкаф. Той бил с 2 счупени ребра, кост и съществувала опасност никога да не се възстанови напълно.