/ netinfo
Освен охранителни полицаи, които да подсилят числения състав на местената дирекция, през тази година вътрешното министерство ще командирова и топ разследващи полицаи в морските ни курорти. Това обяви в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
 
„Вече имаме командировани колеги, по линия на международно сътрудничество. В Бургаско например вече патрулират двама германски полицаи. Имаме и такива от Чехия и Румъния. Те ще остават тук до края на месец август. В Добрич например вече има и конна полиция, а във Варна униформените са на велосипеди“, обясни Радев.
 
Николина Ангелкова пред "Дарик": България ще бъде в ТОП 3 на предпочитаните дестинации в Русия през 2019-та

По думите му, обстановка, спрямо миналата година, не се е променила особено. От МВР не очакват и трусове по отношение на престъпността, поне засега.

Ще има ли достатъчно спасители по морето?

„Обсъдихме къде ще поставим нови камери за видеонаблюдение. Само в Бургас има 750 камери, скоро ще станат 1 000. 350 са камерите в Слънчев бряг. Това са очите и ушите ни“, каза още вътрешният министър.
 
От своя страната министърът на туризма Николина Ангелкова обяви: „И през тази година в Слънчев бряг на всички 8 контролно пропускателни пункта ще има осигурена охрана. Най-много камери има на централната алея. От тази година там има и забрана да се извършва така наречената подвижна търговска дейност. Ще разчитаме и на подкрепата на МВР за контрола.“
 
Ангелкова: Това лято чакаме 6 милиона чужди туристи по морето

Ангелкова допълни, че концесионерите на плажните ивици в Слънчев бряг и Несебър отново са осигурили осветление през нощта, като мярка за противодействие на престъпността.