Министерство на здравеопазването
Министерство на здравеопазването / БГНЕС, архив
Здравното ни министерство ще ремонтира над 20 болнични заведения в цялата страна, голяма част от центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали. В обновяване на здравната инфраструктура у нас ще бъдат вложени над 160 млн. лева – средства, отпуснати от Оперативна програма „Региони в растеж“. Всичко това ще се случи под наблюдението на Брюксел, обяви в Слънчев бряг регионалният министър Николай Нанков.
 

БСП искат промяна в проекта за Здравната карта


„Министерството на здравеопазването е най-големият бенефициент по тази оперативна програма. Документите за този наистина голям проект бяха подадени на 12 май, тази година. Това са единствените европейски средства в настоящия програмен период, които са насочени пряко и директно към здравната ни система и по-специално към здравната инфраструктура. Говорим за 24 болнични заведения, 37 центъра за спешна медицинска помощ и 170 филиала към тези центрове“, каза Нанков.
 

Здравната каса с нови изисквания към болниците


Към момента тече процедурата по оценка на проекта от управляващия орган. Предложението е оценено като рисково. „Това е един прекалено забавен проект с изменена концепция. В началото ресурсът беше насочен основно за строително-монтажни дейности в самите центрове за спешна помощ. Концепцията обаче се промени“, обясни министър Нанков. По думите му, част от мерките, залегнали в проекта е и закупуването на 400 цялостно оборудвани линейки за нуждите на спешната медицинска помощ.