/ Снимка: Лалка Димитрова
БСП с общ фронт срещу ГЕРБ
100810
БСП с общ фронт срещу ГЕРБ
  • БСП с общ фронт срещу ГЕРБ
БСП-Бургас не е загубила инерция от последните избори и отсега дава заявка, че ще пренареди цветовата палитра в местния парламент. Левицата има сили и капацитет да запази поне десет места в следващия общински съвет след вота през есента на тази година.

Младежко обединение в БСП посреща нови членове

За сравнение - след последните местни избори, червените успяха да се преборят за едва пет места, сред тях и за бизнесмена Бенчо Бенчев, който пък бе отлъчен от редиците на столетницата, заради деликатното положение, в което изпадна заедно с Митьо Очите в Истанбул.

„Ситуацията много се промени. В момента наблюдаваме разочарование от управлението в общината, а и в държавата.  И тези нагласи бяха ярко изразени по време на вота за президент. А и по време на парламентарните избори, в които БСП показа, че стои стабилно в Бургас. Така че... готвим се за скок. 2015 г. имахме пет съветника, този път ще имаме поне десет“- Това обяви в ефира на Дарик-Бургас народният представител от БСП Николай Тишев.

БСП представи Визия за Бургас пред Търговско-промишлената палата

По думите му, катализатор на обществените нагласи за вота през есента, ще са предстоящите избори за Европейски парламент. Към момента, фаворит на местната структура на партията за водач на листата е Елена Йончева. Със стабилна подкрепа е и Ирина Бокова. Кой ще оглави листата ще стане ясно в средата на март.

„До началото на април ще подредим листата“, каза Тишев. И намекна за възможни обединения в лявото пространство, без да коментира подробности. Левицата ще анализира подробно резултатите от евровота, преди да пристъпи към подготовката за кметските избори. „Ще се търси силна личност, която да се позиционира като алтернатива на ГЕРБ и Димитър Николов“, подчерта Николай Тишев.

Какво още каза народният представител Николай Тишев в студиото на Дарик-Бургас, чуйте в звуковия файл: