Ръководството на Младежко обединение в БСП поздрави новите членове на обединението в Бургас
Ръководството на Младежко обединение в БСП поздрави новите членове на обединението в Бургас / netinfo

“Изключително се радвам да се запозная с толкова млади хора, решили да бъдат част от младежката ни структура в Бургас. Приемам тази среща като опознавателна. Надявам се заедно да обменим идеи, които ще намерим начините да реализираме“, с тези думи председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски приветства младите хора в обединението в Бургас.  Той разказа за същността и дейностите на Младежко обединение в БСП, както и за проекта „Визия на Младите за България“.

„За шест месеца обиколихме почти цялата страна с цел да попитаме младите хора какви са техните проблеми и заедно да потърсим  решенията им. Резултатът обобщихме в документа „Визия на Младите за България“, отбеляза Николай Бериевски.  Той обясни, че младите искат да създадат и отгледат семействата си в Бъгария, искат да бъдат здрави, искат качествено образование и достъп до култура.

В дискусията, организирана от младите социалисти в Бургас взеха участие  Мина Кутева- секретар „Обучения и НПО“, която представи обученията, случващи се в рамките на Младежко обединение в БСП и постигнатите от тях резултати, Ваня Маникатева и Никола Митов. Митов- главен експерт в Международен отдел на БСП и член на НС на МО в БСП- представи дейността на ПЕС Академия и различните практики и методи, използвани от левите партии в Европа по време на предизборни кампании. Ваня Маникатева- медиен секретар разказа за стратегиите на Младежкото обединение и на БСП в социалните мрежи и медийната среда. Председателят на МО в БСП Бургас Васил Иванов сподели за бъдещите инициативи, които обединението ще реализира в идните месеци. В срещата взеха участие и Богдан Кирилов, член на младежкото ръководство, който призова младите да бъдат по-активни и по-смели на местно и регионално ниво.

Към срещата се присъединиха народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев, общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов, областният председател Стойко Танков и областният координатор на МО в БСП Бургас Георги Спасов.