/ Община Бургас
За 16-та година Ротари клуб "Бургас Пиргос", Община Бургас и ЦПЛР-Бургас организират конкурс за рисунка "Аз, моят град и морето". През изминалите години той предизвикваше интерес и желание за участие у много деца и ученици от Бургас.

На 11 май в интернет обявяват отличените в литературния конкурс „Море”

Целта на конкурса е да възпитава в любов към ротарианското движение, да създаде положително отношение към родния град и морето, към опазване на културно-историческото наследство на град Бургас и околната среда.

"Аз, моят град и морето" е и добра платформа за изява на творческите възможности  на талантливите деца и ученици от 6 до 19 години, както и на техните учители.

Тази година, поради строгите социални ограничения, конкурсът ще бъде виртуален. Участниците трябва да изпратят фотографирани своите рисунки и колажи  на електронен адрес: smartodk@abv.bg до 22 май.

Националният литературен конкурс „Петя Дубарова“ ще се проведе онлайн

Учениците от 11 до 19 години могат да се включат в конкурса и с компютърна рисунка на същата тема. Повече информация може да се получи на страницата на Центъра за подкрепа на личностното развитие - www.odk-burgas.com.

Заключителният етап на конкурса ще бъде от 1 до 7 юни. В Експозиционен център "Флора" ще бъдат изложени най- добрите творби, а награждаването ще бъде на 1 юни от 18 часа на същото място.