/ Веселин Максимов
Хора с увреждания искат извинение
97868
Хора с увреждания искат извинение
  • Хора с увреждания искат извинение
Хора с увреждания от Бургас поискаха заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова да им се извини. Те смятат, че медиите коренно са променили фокуса на нейното посещение на 11- та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк.

Зам.-министър с билет за 8300 лв. до Ню Йорк: Вероятно сгреших, но не съжалявам

„До приятелите ми журналисти! Тотално се измести фокуса от визитата на зам-министърката Росица Димитрова от истинския проблем. Моля да се отбележи, че ние нямаме проблем с цената на екскурзията и, а с глупостите, които ръси пред централата на ООН!Тя каза, във време на мащабни протести, че хората с увреждания в България живеят прекрасно, те са интегрирани, имат равен достъп и равен старт!!!!!!! Ние настояваме тя да се извини публично за тези нелепици, които говори и твърди пред такъв международен форум“, написа в социалната мрежа Фейсбук Грета Аспарухова от Бургас, която е в инвалидна количка от около 20 години.

Омбудсманът: Законопроектът за личната помощ зависи от думата на финансовия министър

Гневните й думи бяха предизвикани от обсъждането в медиите на цената на билета на пътуването на заместник-министъра и нейния отговор, че няма да се обяснява за това.

Колко ще струва законопроектът за личната помощ?

„Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която се председателстваше от България.Не мога да отговарям за билета, защото не смятам, че това е най-важното в момента, най-важното е, че изпълняваме правителствената програма с пълна сила. Важното е, че сме имали участие в този най-голям форум", каза още заместник-министъра пред bTV.

Петков: Оказа се, че е трудно да се оттеглиш от министерския пост дори когато го искаш

Грета стана известна със своята дейност за осигуряване на нормален достъп на гражданите в нейното положение до плажовете в България, влизайки в лични спорове с министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя отново покани репортери на бургаския палатков лагер „Системата ни убива“, който беше открит на 11 юни.