/ netinfo
Скарали са се заради детето
97870
Скарали са се заради детето
  • Скарали са се заради детето
27-годишният Теньо Енчев, който беше задържан за убийството на 19-годишната си приятелка Ивета, заяви, че съжалява за случилото се. Ивета издъхна в болница след побой с юмруци и ритници, нанесен ѝ от Енчев в събота вечерта. Той бе задържан и обвинен за смъртта ѝ. Двамата имат дете на две години и осем месеца. „Съжалявам за това, която се случи. Всичко стана при семеен скандал“, обяви пред съда 27-годишният Енчев.

Криминално проявен преби до смърт жена си

По искане на държавното обвинение съдът го остави в ареста. Според прокурора съществувал риск обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът прие мотивите на обвинението и задържа под стража мъжа. Енчев коментира през сълзи: „Съжалявам, защото беше човек, който много обичам. Съжалявам много за това. Искам да остана в ареста.“ Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено с особена жестокост, по мъчителен за жертвата начин.

„Това момче е жертва на системата. След навършване на осемнадесетата си година е лежал шест години по затворите и арестите. Това обаче, че е искал да създаде семейство, показва, че е имал желание да се промени“, заяви служебният защитник на Енчев - Пламен Генов. "Той е дете на разведени родители. Разделени още в началото. Престъплението, извършено сега, е плод на всичко онова, което се е случвало с децата на прехода", подчерта юристът. И допълни: "Имайки предвид липсата на баща и родителската грижа към него в ония години, виждаме какво се получава днес. И тази системност в престъпленията показва, че превенцията и всички мерки на местата за лишаване от свобода, са недостатъчни".

Според защитата в случая има и друг възлов момент - забавена реакция на Спешна помощ. Колко време се е забавила линейката адвокат Генов не конкретизира. Но постави под съмнение и действията на медицинските служители, дошли на мястото на трагедията. "Те не са тръгнали веднага. Всичко това в един такъв момент е от голямо значение", каза той.

Юристът подчерта, че убийството не е било планирано. "Това не е било предварително залегнало у него. Той изобщо не е искал да се стигне до такъв край. Изобщо даже не си го е помислял", каза адвокатът.

Пребитата в Айтос жена криела насилието, защото обичала бащата на сина си

Ако бъде признат за виновен в извършеното престъпление, Енчев може да бъде осъден на до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Какво каза пред журналисти адвокатът на Енчев, чуйте в звуковия файл: