Мъжът, който преби до смърт приятелката си в Айтос, е направил пълни самопризнания. Това съобщи пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

19-годишното момиче почина в неделя след побой от 27-годишния мъж, с когото живеели на семейни начала. Двойката има дете на 2 години и 8 месеца, пред което се е случило всичко.
 
19-годишно момиче починало след побой в Айтос, има задържан

След сигнал от съседи, чули виковете, младата жена била транспортирана с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло в реанимация на бургаската болница. Въпреки усилията на лекарите тя е починала.
 
„Извършителят е направил пълни самопризнания. Изразил е съжаление. Поводът е скарване помежду им за грижите, които се полагат за детето”, заяви Арнаудова.
 
Пребитата до смърт Ивета криела насилието, защото обичала бащата на сина си

„По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие от съседи. Но полицейските служители, които са посетили мястото и са разговаряли със сегашната жертва, тогава тя е казала, че няма насилие. На практика е отрекла каквито и да е насилствени действия”, заяви Арнаудова.
 
По думите й извършителят е изтърпял 6-годишна ефективна присъда. Излязъл е скоро от затвора.
nova.bg