Димитър Желязков - Очите остава в ареста
Димитър Желязков - Очите остава в ареста / netinfo

Бургаският окръжен съд отказа да промени мярката на наркобоса Димитър Желязков – Очите. За пореден път магистратите не уважиха молбата на Желязков мярката „задържане под стража” да бъде заменена с по-лека.

Искането на Димитър Желязков и адвоката му Илиян Василев е заради системен психически тормоз в бургаския затвор.

Освен това в затвора се налагало Очите да се среща със Стоян Димитров-Толупа, който е осъден за бомбения атентат срещу самия Желязков през 2001 година. Тогава машина пред дома на несебърския силов бос разкъса и уби на място съпругата му, брат й и бодигарда.

Магистратите постановиха още, че Желязков няма право отново да иска промяна на постоянния си арест през следващите два месеца. Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд през следващата седмица.

Очите е в ареста от 2 април тази година. Заедно с още 16 негови приближени той е обвинен за организиране на въоръжена група за разпространение на наркотици. Ако бъдат признати за виновни като ръководители на групата, Желязков и дясната му ръка Янко Гюров може да получат от пет до 15 години затвор, а останалите членове на групата - от три до осем години.