Снежен Бургас към 17.00 часа
Снежен Бургас към 17.00 часа / Добри Атанасов
АМ "Тракия" е затворена в участъка Карнобат-Бургас. Ограничението е за всички моторни превозни средства и в двете посоки. Движението по пътя Карнобат – Зимница също е забранено. Ограничение за движение на камиони над 12 тона има по отсечката Петолъчката – Бургас и обратно.

Пътят между Миролюбово и Каблешково остава затворен за всички МПС-та. Ограничение за тежки машини и през Ришки проход, поради обилен снеговалеж.

Същото важи и за Айтоския проход.

И утре няма училище

Напълно затворен за движение е Дюлински проход. Временно е ограничено движението на всички МПС по път III-908 Варовник – Вълчаново ханче поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания.

Път III-795 Вълчаново ханче - Малина е затворен за всички МПС поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания. Временно е ограничено движението на всички МПС по път III-539 Дюлино - Русокастро поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания.

Път I-9 Обзор-Слънчев бряг затворен за движение за всички МПС. Ограничено е движението за всички МПС по пътя Каблешково - Ахелой поради снегонавявания и лоша видимост. Несебър – Равда също е затворен.

Десет коли и снегорин блокирани на пътя Ахелой-Каблешково

Временно движението по път I-9 Поморие – Слънчев бряг е ограничено за всички МПС поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания. Без ток са селата Граматиково, Калово, Визица, Заберново, Евренозово.

Ситуацията в община Малко Търново е динамична. Екипите на ЕВН работят без прекъсване. Напълно възстановено е електроснабдяването в селата Звездец и Близнак възстановяването на този етап е частично. От дружеството имат готовност да монтират агрегати.               

Проблеми по още две трасета

Той няма и в Изворище, Рудник, Дрянковец, Козичино и Дъбник. След постъпили сигнали на телефон 112 за закъсали автомобили в затворени за движение пътни участъци в област Бургас хората са били евакуирани.

Сложна обстановка, не тръгвайте никъде!

На територията на областта няма информация за бедстващи граждани. Обслужени са родилките и болните на хемодиализа. Утрешният ден ще бъде неучебен в общините: Айтос, Бургас, Камено, Несебър и Средец. 01.03.2018 г. и 02.03.2018 г. ще бъдат неучебни дни за всички училища от общините Карнобат, Малко Търново, Поморие, Созопол и Сунгурларе.