/ netinfo

„Гласуваното решение на Общински съвет-Бургас за премахване на паметната плоча от фасадата на Механото е позорно петно върху местното самоуправление. ГЕРБ направиха сериозна политическа грешка. Кметът отсъстваше, може би случайно, а може би не, от тази сесия.

Съветници скочиха срещу неуместна пропаганда в Механото

 Аз бих го приканил да упражни своето влияние върху своите съпартийци и да им внесе малко  разум, а те да се извинят на българските антифашисти”. Това заяви общинският съветник от БСП-Бургас Евгений Мосинов пред журналисти.

„Ние няма да преглътнем това решение, нито ще позволим плочата да бъде премахната оттам”, подчерта той. Мосинов посочи, че ако е нужно ще се потърси съдействието на областния управител. По думите му, тук не става въпрос просто за някаква плоча. На тази плоча има имена на млади хора, които са имали своите идеи. Повечето от тях са убити без съд и присъда.

„Кому пречи плочата?! Никой от ГЕРБ нищо не каза за отчета на бюджета, за различни спорни разходи на кметството и т.н., изведнъж плочата излезе най-големият проблем”, каза още общинският съветник. Според него това решение трябва да се преосмисли и да бъде прегласувано.


„В противен случай ще внеса докладна записка с колеги, в която ще искаме сформирането на временна комисия, която да извърши проверка в колко от кабинетите в общинска администрация и в общински структури в Бургас има портрет на Бойко Борисов, календар на ГЕРБ и други агитационни  материали. Като ще гоним идеологията и политиката, да бъдем принципни“, заяви Мосинов.

„Това решение не е приятно за никой от нас. Надявам се, че не са преминати всякакви граници. Общински съвет-Бургас има възможност да отреагира и да прецезира това свое решение. Няма нужда да променяме дневния ред  с такива теми, които не са водещи за нашето общество, което се нуждае от други неща”, заяви от своя страна председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов