/ netinfo
Общинските съветници взеха решение за демонтиране на спорната плоча на фасадата на Професионалната гимназия по механотехника и електроника. Остра критика към решението от днешното редовно заседание на местния парламент отправиха от БСП. От ГЕРБ пък контрираха, че всякакви символи на различни идеологии са крайно неприемливи в учебните заведения.

„През годините премахнахме петолъчките от печатите на училищата. Портретите на комунистическите лидери бяха заменени с такива на български будители", каза началникът на инспектората по образованието и общински съветник от групата на ПП ГЕРБ Виолета Илиева.
 

Съветници скочиха срещу неуместна пропаганда в Механото


„Нека вземем пример от германците, които отстраниха нацистките си символи”, апелира от своя страна Тошко Иванов от Реформаторски блок. „Докладната за премахването на плочата е груба политическа грешка, която цели само да ни вкарва в спорове”, отчете Евгений Мосинов от БСП. Очаква се плочата да бъде демонтирана, а на мястото й да се появи такава на сина на Райна Княгиня и основател на училището Георги Дипчев.