Георги Георгиев
Георги Георгиев / netinfo
21-годишният мъж предварително огледал ресторанта, нахлул маскиран
"Извинявам се за вида си, но през последните 48 часа нямах възможност дори да се избръсна". С тези думи се обърна към съда 21-годишния Георги Георгиев, който наръга собственика на китайски ресторант в „Изгрев“ с 20-сантиметров нож. Според държавното обвинение, бургазлията направил опит да задигне скромния оборот от 800 лева.

Днес магистратите разглеждат искането на прокуратурата за постоянен арест, спрямо младия мъж. За извършеното от него престъпление законът предвижда от три до десет години затвор. Пострадалият Ванг Ш. на 39 години, който има българско гражданство, се отървал с 10-сантиметрова порезна рана в областта на таза след спречкването с Георгиев.
 
Той планирал прецизно удара. Оглеждал няколко пъти ресторанта. Снабдил се с оръжие, а след това атакувал с 20-сантиметров нож в ръка. Прикрил лицето си с фланела, която след това изгорил. Помолил сестра си и приятеля й да скрият дрехите, с които е бил облечен в деня на нападениято. 

"Не се смятат за обществена заплаха", каза Георгиев пред магистратити. "Няма причина съдът да не се довери на тезата на обвиненеито", каза предсесателят на съдебния състав преди да постанови мярка "задържане под стража". Решението може да бъде обжалвано.