Звездният мюзикъл на студентите от АУБ Moulin Rouge! за първи път на сцена

Звездният мюзикъл на студентите от АУБ Moulin Rouge! за първи път на сцена
Звездният мюзикъл на студентите от АУБ Moulin Rouge! за първи път на сцена / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

За първи път на сцена в света мюзикълът Moulin Rouge! обещава да разбие представата за музикален спектакъл и да завладее българската публика. Грандиозното шоу ще се реализира от студенти на Американския университет в България под съпровода на 25-членен оркестър.

С национално турне в 6 града тръгва световният хит Moulin Rouge! в България. Това ще бъде най-мащабната продукция реализирана от аматьорска трупа в България. Студентите от АУБ ще разтърсят градовете Благоевград, София, Бургас, Варна, Стара Загора и Пловдив, показвайки за първи път на сцена хитовия мюзикъл. Премиерата на Moulin Rouge! ще бъде на 28 март 2011г. от 20:00ч. в Драматичния театър в Благоевград, с две последващи постановки на 29 и 30 март.

Moulin Rouge! ще преобрази представата за музикален спектакъл, като изпълни шоуто под съпровода на 25-членния оркестър “Levon Manukyan Collegium Musicum”. „В продукцията са включени всички сценични изкуства – музика на живо, актьорска игра и пеене. 85-членният екип ще направи преживяването на публиката незабравимо”, обещава четвъртокурсникът от АУБ Рафаел Хачатрян, продуцент на мюзикъла.

Moulin Rouge! е романтична история, която разказва за младия английски поет Крисчън, който се влюбва в смъpтно болната Сатен, звезда в кабарето Moulin Rouge. Режисьорът Баз Лурман пресъздава този сюжет в едноименния филм с участието на Никол Кидман и Юън Макгрегър. Moulin Rouge! е базиран върху трагичната история на операта “Травиата” от Джузепе Верди. Със спечелени два Оскара и три Златни глобуса, филмът се превръща в сензация.

През последните три години, студентската трупа от Американския университет в България постави мюзикълите „Чикаго”, „Уестсайдска история” и „Лак за коса”. За „Чикаго” трупата стана първата аматьорска трупа в Европа, а за „Лак за коса” – в света, която получи официалните авторски права за поставянето им. Дългоочакваният спектакъл Moulin Rouge! следва стъпките на миналогодишния феноменален успех на “Лак за коса” (Hairspray) и се отправя на национално турне в шест града. Окачествен от критиците като професионална продукция, “Лак за коса” събра над 3 000 души публика, както и обширно медийно покритие. Очаквайки да привлече над5 000 души публика, тазгодишният мюзикъл Moulin Rouge! ще бъде най-голямата продукция, реализирана от аматьорска трупа в България.