/ Община Благоевград
През юни 2021 г. обектът е спрян поради несъответствия на работните коти на бордюрите и входните площадки
Улица "Елин Пелин" в Благоевград тъне в кал около две години. Улицата остава неремонтирана за неопределен период от време, управителят на фирмата изпълнител не е подписал документ за възобновяване на дейностите, съобщиха от Общината.

Повече от година: 6 села в Благоевградско са труднодостъпни заради паднал мост (ВИДЕО)

Управителят на фирмата не се е отзовал на покана, отправена от Общината, за да бъдат подписани документите за възобновяване на строителните-монтажни работи по ул. „Елин Пелин“, намираща се в непосредствена близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“. Така, на практика към момента не е известно за какъв период от време тя ще остане в кал.

Община Благоевград

През юни 2021 г. обектът е спрян поради несъответствия на работните коти на бордюрите и входните площадки. След намиране на проектно решение, фирмата строител беше поканена от Общината да подпише Акт 11, което на практика да позволи работен процес на място, но към момента документите не са парафирани.

Съгласно сключения договор, по време на предходното общинско ръководство, по ул. „Елин Пелин“ следва да бъдат изградени тротоарни настилки, улично осветление, както и да бъде положена асфалтова настилка.

Община Благоевград

„Очаквам от г-н Динков да подходи отговорно и коректно, за да може строително-монтажните работи да бъдат извършени качествено и в срок. Ще добавя, че на фирмата има преведен аванс още по времето на управление на предходния кмет Румен Томов“, коментира по време на пресконференция кмета Илко Стоянов.

В случай, че фирмата изпълнител не предприеме необходимите действия, договорът ще бъде прекратен.