През декември 2021 г. мостът до Благоевградското село Покровник, който води до още 5 населени места, рухна заради придошлите води на река Струма. Оттогава досега не са предприети никакви възстановителни действия. Кога хората ще могат да преминават по този път отново и да не ползват заобиколните маршрути?

Според Сашо Милчев заради разрушения мост се обикаля допълнително 20 км. "Това са огромни загуби, не само за населението, но и за фирмите. Има обещани пари за ремонт, но документално нищо не е придвижено. Търпението ни е изчерпано, ние сме на фаза гражданско неподчинение, ако трябва ще протестираме, ще блокираме областната управа и ще искаме оставки'', заяви той пред NOVA

Зам.-министър Шушков: Форсираме проекта за нов мост над Струма при Покровник

По думите на кмета на село Покровник Недко Ангелов ще бъдат дадени още 40 дни време за възстановяване на моста. "Ако и тогава няма работещо решение, минаваме към гражданско неподчинение", обясни той. 

До 8 март трябва да има издадено разрешение за строеж. Кметът на Благоевград Илко Стоянов каза, че самата процедура по обществена поръчка е хаотична и ако мостът падне в момента, това ще доведе до бедствено положение.
 
NOVA