/ Thinkstock/Getty Images
До две седмици предстои да започне монтирането на нова светофарна уредба в Благоевград. Тя ще регулира движението на кръстовището при входа на квартал „Струмско“.

Разширяват с 4 нови стаи общежитията на Спортния интернат в Благоевград

В момента, на място се извършват подготвителни дейности. Изграждането на съоръжението се налага заради интензивното движение на моторни превозни средства в участъка.

До един месец асфалтират улица „Дойран” в Благоевград

Поставянето на светофар е поето като ангажимент от кмета д-р Атанас Камбитов към жителите на благоевградския квартал. Кръстовището свързва квартал „Струмско“ с останалата част на Благоевград и служи за вход и изход към главен път Е-79.

Ремонтират моста при бившите хали в Благоевград

С изграждането на светофарната уредба, се очаква трафикът в участъка да бъде значително намален, а предпоставките за пътно-транспортни произшествия да бъдат сведени до минимум.

Квартал „Освобождение“ в Благоевград е с нов облик

В началото на 2019 година, по настояване на жители на областния център, бе изграден и светофар на улица „Славянска“ С цел регулиране на движението и осигуряване на безопасност на пешеходци и водачи, предстои да започне изграждането и на подлез при квартал „Грамада“.