/ Община Благоевград
Квартал „Освобождение“ в Благоевград е с напълно нов облик. През последните месеци там бяха изградени 6 улици - „Роден край“, „Независимост“, „Черно море“, „Съединение“, „Ветрен“, „Руен“,  изцяло подменена и е ВиК мрежата,  има изградени нови тротоари за удобство на пешеходците, зелените площи са изцяло облагородени.

Нова сграда в Детска градина „Вечерница“ ще посреща децата на Благоевград

Предстои да бъдат поставени 78 броя нови пейки, близо 300 броя кашпи и 60 кошчета. Има изградени и шест броя подпорни стени, чрез които се осигурява безопасността и сигурността, както на живеещите в района, така и на преминаващите от там. Шестте улици са изградени по проект „Благоустрояване на градска среда“.

В момента се работи по улица „Брод“, която е заложена в инвестиционната програма на Община Благоевград. Изгражда се и подпорна стена, с цел осигуряване на безопасност. В квартал „Освобождение“ има изградени нови автобусни спирки, както и нова автобусна линия, която улесни жителите на IV микрорайон. 

Откриха официално обновената улица "Марица" в Благоевград

След месеци работа, строително-монтажните дейности са към своя край, а жителите на квартала са доволни от направеното от екипа на Община Благоевград. Предстои изграждането на ул. „Възрожденска“, която също е предвидена в инвестиционната програма на Община Благоевград. 

Миналата година, отново в IV микрорайон бе положена асфалтова настилка на ул. „Бяло море“, чрез което се улесни достъпът до жилищата на гражданите. Преди няколко години бяха узаконени голям брой от жилищните сгради в кв. „Освобождение“, което допринесе за спокойствието и сигурността на хората от района.