/ Дарик
Ученици от Разлог и Сандански станаха официални посланици на усмивката за 2018 година. 10 „а“ клас на Професионална гимназия по транспорт, Разлог с класен р-л инж. Цветанка Даракчиева и 6 “б“ клас на  Второ основно училище „Христо Смирненски“, Сандански, с класен ръководител Мария Здравчева са отличени за най-креативни снимки на V Национален конкурс „Най-усмихнат клас на България 2018“. Гимназистите от Разлог са сред спечелилите  приза  в категория „Най-усмихнати гимназисти“, а учениците от Сандански са сред отличените в категория „Най- усмихната прогимназия 5-8 клас“.

Разлог огрява в коледни светлини на 7 декември

Участниците и класните им ръководители са отличени с е-Грамота от Сдружение „Усмивка“ с подкрепата на Община Бургас. За първи път през 2018 година Сдружението отличава участниците и с международни сертификати и грамоти на английски език.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в сградата на Областна Администрация-Бургас, на 07 декември. В конкурса със свои снимки са участвали и други класове от училища и детски градини в областта.

Допълнителни средства за две гимназии в Разлог

В категория „Най-усмихнати гимназисти“ с грамоти за  „снимки с интересен потенциал“са удостоени учениците
от  9-ти „а“ клас на  Неврокопска Професионална Гимназия „Димитър Талев „ Гоце Делчев, 11 „а“ клас на Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов”, Благоевград, с класен ръководител  Мария Веселинскa и 12 „а“ клас от СУ „Никола Вапцаров“,гр. Хаджидимово, както и учениците от 3-ти „В“ и 1-ви „Б“клас от 3-ТО  ОУ“Братя Миладинови“, Гоце Делчев, участващи в категориите за „Най- усмихнати ученици от 2-4 клас“ и „Най- усмихнати първолаци“.

В Разлог подлагат на обществено обсъждане изграждането на преносен газопровод

От най-малките в категория „Най- усмихнати деца в детска градина“ с грамота са отличени малчуганите от Смесена група „Златна рибка“ на ДГ “Радост“-Сандански. Тази година в конкурса участваха повече от 800 снимки. Над 600 класа от цяла България казаха ДА на Усмивката в училище и станаха официалните посланици на Усмивката 2018 в България.