/ БТА
Протестиращи срещу унизителното заплащане служители на МБАЛ-Благоевград в понеделник в 16 ч. блокираха за 10-на минути кръговото кръстовище при 3-то ОУ в Благоевград.

протест на медици Благоевград
БТА

Това стана чрез пресичане, интензивният трафик затапи бул. "Св. Св. Кирил и Методий" и ул. "Владо Черноземски".

протест на медици Благоевград
БТА

„С протестът си искаме обществеността на Благоевград и страната да ни подкрепи. Протестираме, за да защитим достойното заплащане на труд, което в момента е унизително ниско“, каза Таня Кънева – медицинска сестра и лидер на КНСБ при МБАЛ-Благоевград.

протест на медици Благоевград
БТА

Тя добави че искат подобрение условията на труд в болницата, изрази и подкрепата си на колегите от Добрич и Велико Търново, който в понеделник стачкуват.

протест на медици Благоевград
БТА

„Днес директорът на МБАЛ д-р Огнян Митев каза, че ни разбира и е с нас, но пари няма и ако ни повиши заплатата болницата ще фалира“, добави Кънева след което блокираха кръговото кръстовище.

Реално протестът на медиците и служителите на МБАЛ-Благоевград започнаха на 6 октомври, когато лично лидерът на КНСБ Пламен Димитров и заместниците му проведоха протест на площад „Г. Измирлиев“.

протест на медици Благоевград
БТА

Преди блокадата в 16 ч ., пред сградата на поликлиниката в Благоевград от 15 ч. се проведе третият пореден едночасов мълчалив протест на медицинските сестри, санитарите, шофьорите на линейки, както от МБАЛ, така и от ЦСМП. 
БГНЕС