/ БТА
В навечерието на 144-та годишнина от Освобождението на България община Симитли започна преобразяването на автобусните спирки в града и селата с ликовете на национални герои, съобщиха от общинския пресцентър.

Наред с ликовете на Левски, Ботев, Раковски и много други личности, върху спирките „оживяват“ техните завети, допълват от пресцентъра. 

Инициативата обхваща всички автобусни спирки в община Симитли, каза пред БТА общинският кмет Апостол Апостолов. Той допълни, че общината се слави с родолюбието на местните хора и тяхното зачитане и ревностно пазене на корените и традициите. 

Поставянето на ликовете на национални герои върху спирките е първата стъпка от родолюбивата инициатива, посочи Апостолов. Община Симитли предвижда да бъдат изрисувани ликовете на значими личности от българската история върху новоизградената ограда на училищния двор на Средното училище „Св.св. Кирил и Методий“.

В следващите месеци образите на национални герои ще бъдат изобразени и върху блоковете в Симитли. В момента се водят преговори с домоуправителите на сградите и с хората, които живеят там, допълни Апостолов.