/ Община Благоевград

С тържествена церемония, водосвет и богата музикално-танцова програма ще бъде открит обновеният площад „Георги Измирлиев” в Благоевград. Кметът Атанас Камбитов символично ще пререже лентата на ремонтираното площадно и подплощадно пространство.

Ремонтираха Защитено жилище "Струма" в Благоевград

Събитието, на което ще има и много изненади, ще е на 11 март, от 17.30 часа. След отслужването на тържествения водосвет жителите и гостите на града ще могат да се насладят на музикално-танцова програма. Участие ще вземат емблемата на Благоевград - Ансамбъл „Пирин“, деца от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“, Биг Бенд-Благоевград и талантливата певица Александрина Механджийска.

Благоевград с 19 млн. лева инвестиционна програма, няма да увеличават данъците

Площад „Георги Измирлиев“ бе изцяло ремонтиран и обновен по проект „Благоустрояване на градската среда“ по Оперативна програма „Региони в растеж”. Пространството пред сградата на Община Благоевград не бе ремонтирано от самото му създаване, повече от 30 години.

Подновена бе подземната инфраструктура, старите плочки бяха заменени с нови, ремонтирани са фонтаните, облагородени са и зелените площи. Само преди месец бе открита и ремонтираната сграда на общинската администрация.