Дянков и Плевнелиев инспектират ремонта на Кресненското дефиле
Дянков и Плевнелиев инспектират ремонта на Кресненското дефиле / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Финансовият министър Симеон Дянков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще инспектират на място разрушения от поройните дъждове през почивните дни участък от главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле.

В 14.30 ч. на отцепеното място от главния път двамата министри ще направят изявления и ще дадат информация за необходимите средства за възстановяването на пътната отсечка.

В община Кресна продължава бедственото положение, което се очаква да бъде отменeно утре.

Главен път Е-79 бе затворен за движение на леки и тежкотоварни автомобили в неделя, когато в резултат на пропадналото трасе тежкотоварен камион и шофьорът му - Мустафа Мисанков от Белица, потънаха в река Струма.

Издирването на изчезналия мъж продължава вече трети ден. Екипи на Гражданска защита не са открили и потъналия камион, който работникът е управлявал, докато изсипвал камъни в подкопаната от реката дясна лента на пътя в посока Кресна.

Пътят за Гърция остава затворен заради укрепителните работи на участъка в района на Кресненското дефиле, където придошлите води на Струма отнесоха част от пътното платно.Трафикът от и към Гърция остава пренасочен. Обходният маршрут е Гоце Делчев - Банско - Разлог - Предела - Симитли.