БСП настоява за касиране на изборите в Сандански
БСП настоява за касиране на изборите в Сандански / netinfo
Ръководството на БСП настоява за касиране на изборите в Сандански. Това съобщи секретарят на партията Ивелин Николов след заседание на Изпълнителното бюро. Социалистите ще ожалват резултатите и пред Общинската и пред Централната избирателни комисии.

Междувременно лидерът на „Българска нова демокрация” Николай Свинаров коментира, че ако лошата практика на купуване на гласове от Сандански се пренесе на следващите парламентарни избори, това ще е краят на демокрацията у нас.

Картината на избори в България е все по-тъжна заради изключително неприятната тенденция на купуване на гласове, каза Свинаров. Той изрази надежда работната група в мнозинството, която готви изменения в изборното законодателство, да вземе предвид случилото се в туристическия град, където има осъден за купуване на гласове.

От БНД коментираха и възможността Брюксел да наложи допълнителен мониторинг на страната ни във връзка с разходването на средствата от еврофондовете. Пламен Панайотов коментира, че в момента в България се случва рядък феномен – вместо да постигаме европейските стандарти, по думите му се отдалечаваме от тях.

От партията представиха и проект за промени в Закона за административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Според заместник-председателя на БНД Лидия Шулева е крайно време вместо работа на едно гише, в администрацията да заработят без гише с единна компютърна система за институциите и необходимата база данни за фирмите.