/ iStock/Getty Images
22 души са арестувани при проведена специализирана полицейска операция.

9 души са задържани при специализирана полицейска операция в Сандански

На 7 август, служители на ОД на МВР-Благоевград и служители на Дирекция „Жандармерия“, са извършили акция по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, съхранението, отглеждането и разпространението на наркотични вещества, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки. 

При извършена проверка в жилище гърменското село Дебрен е открито около 0,21 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин.

Полицейска акция в Сандански, 8 души са арестувани

При извършена проверка на къща в с.Гърмен е намерена около 10,25 грама суха, тревиста маса, в прилежащо към нея дворно място са намерени около 20 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 10 килограма, а в барака на двора -  около 12,53 грама суха тревиста маса, като след направен полеви тест всички са реагирали положително на канабис. 

В Силистра разкриха престъпна група, използвала фалшиви документи

В друга къща в Гърмен от полицейските служители  са намерени около 2,1 грама суха, тревиста маса и засадено в саксия тревисто растение с тегло около 15 грама, реагиращи положително на канабис, а също и електронна везна. 

На територията на Благоевград е извършена проверка на жилище, при която са намерени електронна везна и около 20,7 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана. 

Мащабна акция: Разбиха огромна фабрика за нелегални цигари край Пловдив (ОБЗОР)

Във връзка с разкриването, пресичането  и документирането  на престъпления свързани със стоки, носещи запазени търговски марки и тяхното незаконно разпространение без разрешение на правоносителя им на територията на Гоце Делчев е извършена проверка на търговски обекти, при която са намерени около 48 броя спортни комплекти, носещи запазена търговска марка, за които е установено, че се съхраняват с цел продажба без разрешение на правопритежателя.       

При проведените специализирани полицейски операции са задържани  22 лица. Работата продължава.