21 са украинските граждани, намерили подслон в Благоевград с помощта на Координационен център към Общината до този момент.

Служители и доброволци към Координационен център при Община Благоевград са съдействали за настаняването на 21 украинци, сред които и деца, в частни жилища и хотели към този момент. 

Мобилни екипи на дирекция „Бюро по труда" в Благоевград и Сандански се срещнаха с украински граждани

Част от тях са приети в апартамент в жк. „Запад“, други са настанени безвъзмездно от хотелиери в града. Община Благоевград оказва непрекъснато съдействие на граждани, напуснали размирна Украйна и потърсили помощ в Координационния пункт. 

Предстои да започне настаняване на украинци, придобили статут, в свободни социални жилища в кв. „Освобождение“, след като решението на ОбС влезе в сила. Координационният център ече е с отворени врати и в събота.

Работното му в първия ден от уикендите е от 10:00 до 16:00 часа, а в делничните дни то е от 08:30 до 17:30 часа. В него могат да бъдат предавани нови дрехи, обувки, спално бельо, хигиенни материали и други.

Близо 400 са украинските бежанци в Благоевградско

Приемат се и превързочни материали, играчки, памперси, ученически пособия, съдове за храна и чаши за еднократна употреба. В пункта могат да бъдат дарявани и парични средства, които се приемат с двустранно разписан протокол, същите ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за нуждаещите се, а отчетът се осъществява с разходооправдателен документ.

Собственици на апартаменти, които желаят да предоставят жилища за безвъзмездно ползване от украински граждани могат да заявят намерението си в Координационния център или на тел.: 0877/ 011-425; 0897/ 015-981.

Служители и доброволци към пункта имат готовност да оказват и пълно съдействие при необходимост от попълване на документи на засегнатите от войната в Украйна.