/ Георги Димитров
Автобуси не потеглят днес от автогарата в Смолян по линии към Пловдив и София, съобщава БТА.

Смолянски превозвачи се включват в националния протест.  

Градският транспорт в Смолян работи и графикът не е засегнат от протестните действия.

В знак на протест са спрени до 17:00 часа автобусите към Пловдив, София и линиите към околните села, заявиха от най-големия автобусен превозвач в областта – „Рожен експрес“.

Останали без превоз пътници на автогарата се опитват да организират споделено пътуване. 

Около 25 тежкотоварни камиона и автобуса са разположени в крайната дясна лента на бул. "Асеновградско шосе" при входа за Пловдив. Протестът ни е символичен, в очакване на мерките от правителството, каза пред БТА Васил Пиронков, председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България.

"Вчера водихме в добър тон преговори с министър-председателя и правителството се вслуша в нашия глас и пое ангажимент да направи всичко възможно да намерим допирни точки при осъществяването на предлаганите от нас мерки, каза Пиронков. Според него транспортът е в основата на икономиката и от него трябва да се започне, за да не ескалират цените в производствата. До 10 дни очакваме писмения вид на споразумението с държавата и дотогава няма да има протести, но в началото на юни, ако няма движение по темата, ще ги подновим", допълни Пиронков.

 
БТА