/ община Пазарджик
Пети „а” клас от ОУ „Христо Ботев” в Пазарджик с класен ръководител Сашка Дикова  е  победителят в конкурса „Клас на годината”.

Той се проведе под мотото „Бъди отговорен - бъди в час” и е обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.

Класът победител получи плакет, грамота и голямата награда в конкурса - еднодневна екскурзия до София и посещение в Шоколадова работилница.

„Различни, но заедно, задружни, добри и отговорни” – това е мотото на петокласниците във всекидневното им общуване в училище и извън него.

Ние сме от различен етнос, ние сме с различни възможности – в класа ни има и три деца със специални образователни потребности, които ни вярват и разчитат на нас. Различието  не ни пречи да бъдем заедно в труда и игрите, когато има разбирателство, взаимопомощ и толерантност. Вършат ни се добрини и го правим заедно всеки ден”, единодушни са учениците от ОУ „Христо Ботев”.

„Целите, които поставихме пред тази програма са постигнати. А те са да популяризираме доброто, да насърчаваме творческите способности на децата, да се учат на толерантност, на уважение, на подкрепа, на солидарност, на позитивизъм и да търсят доброто“, каза кметът Тодор Попов при връчването на наградата на тазгодишния „Клас на годината“.


Осем месеца 21 класа от 9 училища от Община Пазарджик разказваха и показваха чрез номинациите си как общуват помежду си без агресия, как работят и се забавляват заедно, какви нови знания и умения са придобили, как са станали по-задружни и толерантни към другите хора.

С видеопослания, снимки и рисунки децата на дело показаха как добрините променят хората и света около нас, превръщайки го в по-добро място.

Изложбата „Клас от добротворци” е подредена  във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов” и е отворена до 25 юни.
 
 
община Пазарджик