Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем 52-годишния мъж, прегазил с джип куче в село Мало Конаре, съобщиха от обвинението.

Какво е състоянието на прегазеното от джип куче в пазарджишко село

Деянието е извършено на публично място. Установено е, че същия ден обвиняемият шофирал колата и блъснал кучето на една от улиците в селото.

Животното не е имало собственик. Под надзора на прокуратурата по делото са проведени множество действия по разследването - разпити на свидетели, включително и на него при предявяване на обвинението, назначени и изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи.

След жестокостта с прегазеното куче: Мало Конаре излиза на протест (ВИДЕО)

Предстои вещото лице да представи резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по същество. Наказанието, предвидено от закона за деянието, в което е обвинен мъжа, е от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5 000 лева.

Припомняме, че кученцето Роска беше прегазено от джип на Бъдни вечер - 24 декември 2021 г. От кадрите, качени във фейсбук страницата на Трифон Кабуров, се вижда как джип преминава умишлено през лежащо в края на улицата животно.

Задържаха мъжа, прегазил куче в пазарджишко село

Камерите от къщата на семейство са заснели случката. На записите се вижда как кучето си лежи в края на пътя, а шофьор с джип нарочно завива покрай него, прегазва го и продължава по пътя си.

А жителите на пазарджишкото село протестираха. Те поискаха законодателни промени в защита на животните. Случаят предизвика вълна от недоволство.