/ Община Ветрен
Общинското ръководство е намалило заплатата му
Кметът на село Ветрен дол Димитър Христосков подаде жалба за дискриминация от община Септември. Той твърди, че общинското ръководство не само е намалило заплатата му, но и тенденциозно лишава населеното място от средства за нормалното функциониране на основни дейности там. След разглеждане на казуса е образувано дело в административния съд, съобщи БНР.
 
В жалбата до Комисията за защита от дискриминация Димитър Христосков, който е няколко мандата кмет, посочва, че заплатата му е намалена от 1250 лева на 790 лева. За последните шест месеца кметството е получило 100 лева, с което се блокира всяка инициатива за развитието на селото. 

Причината е конфликт с общинското ръководство, тъй като на последните предсрочни избори за кмет в селото той е издигнат от опозиционна партия, като преди това бе отстранен от кметския пост заради незакрита фирма, която не е функционирала от 2008 година. 

Делото е насрочено за 8 февруари в софийския административен съд. Целта на сигнала е да се предизвикат законови промени за повече самостоятелност на кметствата в селата .