/ iStock/Getty Images
Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция
Млад мъж от София, превозвал нелегални мигранти, е задържан в района на АМ „Тракия”, съобщиха от полицията.

Хванаха мъж на АМ „Тракия“, превозвал нелегални мигранти

Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Продължават засилените проверки по всички главни пътища в областта за превозване на нелегални мигранти.

На 2 септември екипи на сектор ”Пътна полиция” и автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив спрели два автомобила в различни участъци от магистралата.

В единия от случаите униформените установили, че 28-годишен столичанин превозвал по посока към София четирима чужденци. При последвалата обстойна проверка се оказало, че и четиримата са сирийски граждани без документи за самоличност, пребиваващи незаконно на територията на страната ни.

Бойко Рашков: До месец мигрантите ще са в непосредствена близост до нас

С тях са работили служители на група „Миграция” при ОД на МВР и по-късно са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци. Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а колата е иззета.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. В рамките на тази седмица това е вторият случай на установен български гражданин, извършващ нелегален превоз на мигранти към вътрешността на страната.

Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция, подпомагани от служители на жандармерията в Пловдив.