Масово споделяне на спам съобщение доведе до паника във Facebook
Масово споделяне на спам съобщение доведе до паника във Facebook / Guliver/Getty Images
Масово споделяне на спам съобщение доведе до паника във Facebook
91950
Масово споделяне на спам съобщение доведе до паника във Facebook
  • Масово споделяне на спам съобщение доведе до паника във Facebook

Поредна истерия притесни потребители на Facebook. От няколко дни в социалната мрежа се разпространява един и същ статус, според който от всички (дори изтритите) съобщения и снимки ще бъдат публични. „Всичко, което сте публикували, ще стане публично от утре. Дори съобщенията, които са били изтрити или непозволените снимки", се посочва в статуса, който стотици потребители споделят.

Facebook съобщи за "смъртта" на стотици потребители, включително и Зукърбърг

Оказва се, че съобщението е поредният спам в мрежата, а споделянето му не води до никакъв резултат. От Facebook не са обявили промяна в условията за ползване на социалната мрежа.

Съобщението, че от утре ще има масово качване на лични снимки и съобщения без съгласието на потребителите се споделя масово от няколко дни. И досега няма качена снимка или публично оповестяване на изтрит чат, въпреки че са минали повече от 24 часа от първоначалната публикация. Този спам обаче изплаши някои потребители напълно неоснователно.

Измислената реалност и фалшивият ни живот във Facebook (ВИДЕО)

„Подобно съобщение се върти в социалната мрежа от 2012 година. Не е нищо ново. Такива неща от години циркулират във Facebook, само им променят малко текста и отново ги разпространяват. Това си е класически тип спам съобщение. Странно е, че потребителите продължават да се връзват на такъв тип подканвания във Facebook", обясни за Дарик експертът по киберсигурност Борис Гончаров.

Гончаров напомня да бъдем по-внимателни, когато ползваме социалните мрежи и попаднем на подобни статуси.

Нов вирус плъзна във Facebook