Изложението на бранша BEGE 2023 отвори врати в присъствието на над 6000 изложители от 65 страни
България се оформя технологичен хъб на игралната индустрия, съобщи Ангел Ирибозов, председател на Управителния съвет АИИБ по време на откриването на BEGE 2023.

„Компании от цял свят избират да инвестират в страната и да пренесат офисите си тук. Вече има над 30 чуждестранни компании, които ситуират студиата си за стриминг, техническия съпорт и обслужването на клиенти в София и Пловдив. Тези бранодве създават нови работни места на висококвалифицирани кадри”, добави той.

BEGE 2023 започна с официална церемония, на която присъства директорът на дирекция „Надзор върху хазарта и хазартните дейности" към Националната агенция на приходите, Александър Попов и д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Александър Попов, заяви: „Поканата да бъда тук показва, че ние, като регулатор, сме успели да изградим взаимно доверие и добри партньорски взаимоотношения с бизнеса. Изложението демонстрира и налага стандарти в сектора като с всяка година имиджът му повдига профила на игралната индустрия“.

Изложението е от 22-ри до 24-и ноември в Inter Expo Center. Тази година то събира изложители от 65 страни от три континента, които са обединени да показват тенденции и иновативни решения в бранша. Темата на изложението тази година е Proximity. Where Progress Takes Root.

BEGE е най-голямата годишна среща на професионалисти от индустрията в Европа – производители и доставчици, наземни и онлайн оператори, афилиейти, доставчици на платежни услуги, медии и асоциации. Организатор на събитието е Асоциацията на игралната индустрия в България (АИИБ).

Преди церемонията се проведе официална пресконференция на тема „Последните тенденции в игралната индустрия в България и Европа. България – технологичен хъб за водещи компании от хазартния сектор в света“ в присъствието на експерти от бранша, сред които Ангел Ирибозов (България), Питър Ремерс (Нидерландия), генерален секретар на The European Association for the Study of Gambling, д-р Йорг Хофман, старши партньор в адвокатска кантора Melchers (Германия), Джема Буур, старши сътрудник в Harris Hagan (Великобритания) и Алексис Висени, съосновател и изпълнителен директор на Unibo (Малта). Сред акцентите на техните изказвания бяха актуалните данни за игралната индустрия в България и света, превръщането на нашата страна в технологичен хъб за игралния сектор, рекламата на хазарт в условията на регулаторен поток, както и технологични тенденции и ролята на изкуствения интелект (ИИ) за подобряването на потребителското изживяване.

Съпътстващата BEGE 2023 Източноевропейска конференция на игралната индустрия (EEGS) събира експерти и професионалисти от офлайн, онлайн индустрията, регулатори и експерти, които обменят информация, опит и идеи. EEGS предоставя информация и анализа за последните регулаторни и технологични промени в игралната индустрия не само в Европа, но и в цял свят. Сред темите на форума тази година са геймификацията и ИИ, тенденциите в дигиталния маркетинг, както и настоящето и бъдещето на регулациите и отговорната игра в игралния бранш.