Със сигурност всеки е страдал от лоша интернет връзка. Понякога проблемът възниква в настройките на рутера или лошата услуга, предлагана от компания. Но по-често лошата WiFi връзка възниква поради специфични предмети или мебели в дома ни, които са твърде близо до рутера или нашите компютри, пишат от канала "Top Of The Tops" във vbox7.

Метални повърхности

Металът е проводник, което означава, че абсорбира електричеството. Тъй като WiFi връзката освобождава електромагнитни вълни, всяка метална повърхност или предмет в къщата ви ще пречи на разпространението на вълните. Ако искате вашата интернет връзка да работи безпроблемно, необходимо е да поставите рутера далеч от метални повърхности.

WiFi
iStock/Getty Images

Хладилници и перални машини

Общо правило е, че електрическите уреди, които имат тръби, през които циркулират вода, не са много приятелски настроени към WiFi сигнала. Водата може да задържи част от енергията от безжичните вълни, което се отразява негативно на качеството на интернет връзката.

Кои уреди бавят Wi-Fi

Коледни светлини


Цветните коледни светлини също могат да бъдат причина за слаб WiFi сигнал в дома. Те имат искрящи чипове, които генерират магнитно поле, което взаимодейства с електрическите вълни, излъчвани от вашия рутер. Покрай коледните празници се опитвайте да държите рутера си далеч от коледното дърво.

Бебефони

Мониторите на бебефоните генерират смущения от 2,4 GHz, същите като тези на WiFi. Когато 2 или повече устройства предават една и съща честота, те използват въздуха за изпращане на своите данни, вместо да предават вълни, както в случая на безжична връзка. Въпреки че бебешките устройства обикновено изискват връзка с мрежата, за да функционират правилно, избягвайте да ги поставяте твърде близо до рутера.

Пет начина да увеличите бързината на безжичния интернет вкъщи

Микровълнова фурна

Това е друго устройство, което има честотен спектър, подобен на този, използван от WiFi. Ако вашият рутер е разположен близо до такъв уред, сложете го на място, което е по-високо от нивото на микровълновата печка. Това значително ще намали негативния ефект, който микровълновата може да има върху връзката.

лаптоп
iStock/Getty Images