/ ThinkStock/Getty Images
Две години след зрелищния обир на бижутата на Ким Кардашиян в Париж, застрахователната й компания заведе иск за 6,1 милиона долара срещу бившия й бодигард, защото не е изпълнил задълженията си да охранява звездата, предаде АФП.

Пред две години: Въоръжени мъже нападнаха и ограбиха Ким Кардашиян (ВИДЕО)

Искът е заведен в щата Делауер от компанията "Американ интернешънъл груп" срещу Паскал Дювие и охранителната фирма "Протектсекюрити" за неизпълнение на договор.

Според застрахователите бодигардът е оставил Ким Кардашиян сама в луксозната резиденция в Париж. Той също не е сигнализирал за пропуски в системата за сигурност на хотела - липсвала е ключалка на портала към двора, домофонът не е работел, нямало е охранителни камери. Това е позволило на крадците да влязат в апартамента на звездата.

Семейство Кардашиян не мърда без охрана след грабежа

Паскал Дювие, който вече не работи за Кардашиян, излязъл тази вечер да придружава сестрата на звездата - Кортни Кардашиян в нощен бар.

Общата стойност на откраднатите от Ким Кардашиян бижута е девет милиона евро. Исканата сума от застрахователите - 6,1 милиона долара, е равна на изплатената на Ким Кардашиян.

Един от нападателите на Ким Кардашиян се извини с писмо

За кражбата са задържани 17 души. Бижутата не бяха намерени, но разследващите конфискуваха значителни парични суми.
БТА