Германия
Германия / БТА
Мъж намушка с нож двама минувачи в източния германски град Ерфурт рано тази сутрин и избяга. Нападателят бе задържан няколко часа по-късно след полицейско издирване, в което се включил и хеликоптер, предадоха световните агенции.

Извършителят на атаката бе идентифициран от полицията като Йоханес Л. - 32-годишен германец с криминално досие, включително за проявено насилие, и с психически проблеми. Нападателят бил арестуван в своя апартамент, където си бил самопричинил рани, и откаран в болница.

Полицията изключи политически мотиви за атаката. Нападателят и жертвите не са се познавали.

Двамата ранени, германски мъже съответно на 45 и на 68 години, са били оперирани. Няма опасност за живота им, съобщи Ройтерс.

Властите продължават да разследват нападението с нож в централния германски град Вюрцбург в петък, при което бяха убити трима и ранени петима души. Полицията разглежда версията за мотив, свързан с ислямистки екстремизъм.

Нападателят - 24-годишен сомалиец, който пристигнал в Германия през 2015 г. и има психически проблеми, - бе задържан от полицията, след като бе ранен в крака. При обиск в приюта за бездомници, където е регистриран той, били открити пропагандни ислямистки материали.
БТА