Руският опозиционер Алексей Навални бе върнат в наказателната колония, където излежава своята присъда, предаде Франс прес, като се позова на властите и на негови близки. Навални прекара известно време в затворническата болница, където бе под лекарско наблюдение след гладната си стачка.

"Блогърът Навални бе преместен в наказателната колония в Покров", съобщи говорител на Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), цитиран от ТАСС.
Информацията беше потвърдена малко по-късно в Туитър от екипа от сподвижници на опозиционера Според агенция РИА Новости Навални е участвал чрез видеоконферентна връзка от наказателната колония в съдебно заседание, на което е била разгледана една от жалбите му срещу затворническата администрация, която той обвинява, че "цензурира" получаваните от него вестници. 

Опозиционерът е оттеглил този свой иск, съобщиха руски агенции. 

Навални беше задържан през януари след завръщането си от Германия, където се възстановяваше от отравяне. Опозиционерът беше осъден на две години и половина затвор по дело за измама от 2014 г., което той определя като политически мотивирано, припомня АФП.
БТА