/ ThinkStock/Getty Images
Военноморските сили на САЩ предизвикаха вълнения сред обществеността тази пролет, задължавайки пилотите да съобщават за необясними въздушни явления - това, което повечето хора наричат НЛО - след като са били обвинявани в миналото, че не са вземали такива съобщения „сериозно“.
 
Ловец на НЛО шпионира нова подземна база близо до Зона 51

Никой не се съмнява, че пилотите виждат неща, доказващи извънземна активност, но психолозите и специалистите по авиационна медицина казват, че има много разумни обяснения за такива наблюдения, различни от доказването за съществуването на извънземни същества. Земни източници на светлина, отразени от облаци или мъгла, например, или оптични илюзии, причинени от умора след гледане през прозореца на пилотската кабина в продължение на часове са част от причините.
 
Друга възможност е пилотите да виждат някакъв експериментален дрон или друга напреднала технология, за която не са били информирани. Или обектите са просто сателити, като тези, пуснати през месец май от компанията „SpaceX“, която предизвика бум от доклади от НЛО на озадачени наблюдатели, съобщи агенция АФП.
 
Извънземни отвличат хора в опит за „нов модел Хомо сапиенс“?

Това не означава, че учените се съмняват в съществуването на живот на други места във Вселената. Напротив, те казват, че има добър шанс да не сме сами. Това е мнението на астрономите, които търсят други планети, които биха могли да имат вода - съществено вещество за живота, какъвто го познаваме - и геолози, които изучават условията на Земята, когато животът е възникнал преди повече от 3,5 млрд. години.
 
Извънземни може да спасят човечеството, твърди учен

Шансовете за извънземен живот са сравнително добри дори и в нашата слънчева система - имайки предвид достатъчните доказателства, че вода е съществувала на Марс и присъства днес под ледената повърхност на Европа, една от луните на Юпитер, твърдят учените.
БТА