Военен самолет се разби в жилищен квартал в Сан Диего
Военен самолет се разби в жилищен квартал в Сан Диего / снимка: БГНЕС

Двама души на земята са загинали, а двама се водят за изчезнали, след катастрофата на самолет, който падна върху жилищен район в Сан Диего, съобщиха местните власти. Броят на загиналите и изчезналите е потвърден на пресконференция, в която участваха депутати и членове на службите за извънредни ситуации в града.

"Нашите мисли са за жертвите и квартал "Юнивърсити сити", където се стана инцидентът”, каза кметът на Сан Диего Джери Сандърс. Двете жертви са се намирали във вътрешността на една от двете разрушени от падането на самолета къщи. Други двама от същата къща се водят за изчезнали.

Говорител на ВМС във Вашингтон заяви, че самолетът е принадлежал към морската пехота. Според него на борда са пътували двама души, но впоследствие говорител на базата в Мирамар опроверга тази информация. Пилотът извършвал тренировъчна мисия. Той се е приземил с парашут в клоните на дърво близо до мястото на удара и е хоспитализиран. Според очевидец, цитиран от местната телевизия KUSI, той сам е слязъл от дървото и е в добро състояние.