/ iStock/Getty Images
Венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино заяви, че осем войници са били убити в продължаващите сблъсъци между армията и незаконни въоръжени групи по границата с Колумбия, предаде Ройтерс.

В кратко съобщение на уебсайта на министерството Падрино изреди имената на осемте войници, но не уточни как са загинали. В понеделник той заяви, че въоръжените сили на Венецуела са понесли загуби в жива сила в боеве по границата през последните три денонощия, но не уточни броя на убитите и ранените.

Най-малко 14 бивши членове на ФАРК загинаха при боеве в Колумбия

По-рано командващият сухопътните войски генерал Доминго Ернандес написа в Туитър, че четирима сержанти са били убити на бойното поле, сражавайки се "за защита на отечеството".

Той не посочи кога, къде и при какви обстоятелства те са загинали. Боевете избухнаха в граничните райони на западния венецуелски щат Апуре в края на март, принуждавайки хиляди цивилни да избягат в Колумбия, според правозащитни групи.

Властите не уточняват срещу кои въоръжени групи се водят боевете, но опозицията отдавна обвинява президента Николас Мадуро, че е дал убежище на членове на колумбийски бунтовнически групи, отбелязва агенцията.
БТА