/ Gulliver/Getty Images
Двата спасителни екипи да слязат от Лагер 3 към Лагер 2, за да търсят следи от Боян Петров – това е планът за днешния ден, съобщи за „Дарик“ Деян Петков от щаба на българския алпинист. Той добави обаче, че няма връзка със спасителите в планината и не може да потвърди какво точно са предприели.
 
На Шиша Пангма има и други алпинисти, които не са част от спасителната операция, и те може да предприемат някакви действия самостоятелно, каза Петков.

Според координатори на спасителната акция има хора по целия маршрут.

В неделя китайският спасителен екип е стигнал на 10 метра от връх Шиша Пангма, но не е открил следи от Боян Петров. На връщане в близост до Лагер 3 са намерени инсулин и инсулиновата му помпа. Междувременно екипът от шерпи се е изкачил от Лагер 2 до Лагер 3.

Търсенето на Петров продължава, спасителите откриха инсулин около лагер 3
 
Хеликоптерите също са в готовност да излетят при сигнал от страна на спасителите. Въпреки че разрешителното за извършване на полети изтече в неделя, организаторите смятат, че удължаването му няма да бъде проблем.

Жената до Боян Петров: Нека спасителите не рискуват до върха
 
В неделя жената на Боян Петров - Радослава Ненова, призова издирването да приключи, но въпреки това наземните екипи продължиха към върха.

Дъщерята на Боян Петров: Той e там, където винаги е искал да бъде