В Twitter за Меркел: Злата вещица умира в края на приказката (СНИМКИ)

/ БГНЕС, архив
Канцлерът Ангела Меркел е обвинявана, че води скучна предизборна кампания. Но нападките на социалните медии срещу нея и оскърбленията, с които тя се сблъсква в хода на кампанията, са всичко друго, но не и бледи.

Меркел победи Шулц в предизборен телевизионен дебат (СНИМКИ)

Ангела Меркел навлезе този месец в надпреварата Бундестага в момент, когато социологическите анкети й отреждаха победа в една кампания, която изглежда скучна в сравнение с тези в САЩ, Великобритания и Франция.

Меркел мечтае да...

Но това е официалната кампания. Кампанията, протекла в социалните медии и по време на предизборните обиколки на Меркел в части от страната, никак не бе скучна. "За щастие, злата вещица умира в края на приказката", вещаят противници на Меркел в "меме", в което най-влиятелният лидер в Европа е изобразена като вещицата, дала на Снежанка отровната ябълка. Редица колажи в социалните мрежи я изобразяват именно като зло същество.
Чуват се призиви "да се сложи край на диктатурата на Меркел" и твърдения, че тя е работела за страховитата тайна полиция в комунистическа Източна Германия. Разпространяват се и безкрайни истории за сексуални посегателства, извършени от мигранти.

Заляха Ангела Меркел с бира

Наистина, когато Меркел предупреди по-рано тази година, че изборите през септември ще са най-трудните, на които някога се е борила, тя вероятно вече е очаквала оскърбителните тиради срещу себе си в социалните медии, както и враждебността, с която бе посрещната на много места по време на предизборната си обиколка. На една от предизборните срещи тя беше ударена в бедрото от хвърлен по нея домат.

Замеряха с домати Меркел на митинг, тя реагира с усмивка
 


Ето още критични колажи с Меркел:
 
БТА