Украинската прокуратура разширява следствените си действия за военни престъпления в райони североизточно от Киев след изтеглянето на руските войски, предаде Асошиейтед прес.

Досега съобщенията за убийства на цивилни се отнасяха главно за намиращи се северозападно от столицата населени места като Буча, но генералната прокуратура каза днес, че проучва събития в Броварски район на североизток. 

Руските сили извършиха настъпление в този район миналия месец, след което се изтеглиха, за да се съсредоточат върху бойни действия в Източна Украйна.

Генералната прокуратура заяви, че телата на шестима цивилни са били открити с огнестрелни рани в мазе в село Шевченково.  Предполага се, че отговорни за тези убийства са руските войски.

Прокуратурата също така разследва случай, при който според нея руските сили са убили четирима души, включително 13-годишно момче, докато обстрелвали конвой от цивилни, опитвали се да напуснат с коли село Перемога. При друг случай близо до Буча са били убити петима души, включително две деца, след като е бил обстрелван автомобил. 
БТА