Президентът на САЩ Доналд Тръмп и бившият вече шеф на ФБР Джеймс Коми се ръкуват при встъпването в длъжност на държавния глава през януари
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и бившият вече шеф на ФБР Джеймс Коми се ръкуват при встъпването в длъжност на държавния глава през януари / БГНЕС, архив
Американският президент Доналд Тръмп не е искал от уволнения директор на ФБР Джеймс Коми да му се заклева във вярност по време на вечеря през януари, заяви Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Попитан дали тази информация, разпространена по-рано в медиите, е вярна, говорителят на Белия дом Шон Спайсър отговори: "Не."

Тръмп уволни шефа на ФБР тази седмица

"Мисля, че президентът иска вярност към тази страна и към върховенството на закона", каза Спайсър пред репортери.
 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

На въпрос дали някой в Белия дом има аудиозапис от вечерята, както Тръмп намекна в съобщение в Туитър, говорителят отвърна: "Не знам за такова нещо".

Тръмп уволнил Коми, защото не вършел добре работата си

Спайсър отказа да коментира дали Тръмп е записал разговорите си с Коми. "Президентът няма какво повече да добави по въпроса", заяви той.

На ежедневния брифинг на Белия дом говорителят беше попитан няколко пъти за сутрешния коментар на Тръмп, в който президентът заяви: "По-добре Джеймс Коми да се надява да няма записи на нашите разговори, преди да започне да прави разкрития пред медиите."

Ексшефът на ФБР Джеймс Коми подозирал, че Тръмп ще го уволни
 

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми
БГНЕС, архив

Спайсър каза, че коментарът "не е заплаха", предупреждаваща Коми да не говори пред медиите, но настоя, че "туитът говори сам по себе си".
 
Същевременно Уикилийкс обяви награда от 100 000 долара за онзи, който предостави на негово разположение записа на разговора между Тръмп и Коми, предаде ТАСС.
 
БТА