Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че за момента Турция продължава операциите си в критично важни точки в Сирия, съобщава турският телевизионен канал НТВ.
За момента нашите операции в критично важни точки в региона продължават. Не се допуска абсолютно никакъв компромис. Ние продължаваме този процес в Сирия, е посочил Ердоган пред журналисти в самолета на връщане от дипломатическа обиколка в три африкански страни.

Не мога да знам оттук нататък режимът /на сирийския президент Башар Асад - бел.ред./ каква позиция ще заеме, но ние продължаваме да правим каквото е необходимо, особено спрямо подход като този в Идлиб, и продължаваме да даваме отговор с цялото ни тежко въоръжение, заяви турският президент.

Бомбена атака срещу военен автобус в Сирия уби най-малко 14 души (ВИДЕО)

Същевременно Ердоган заяви на 15 октомври, че в бъдеще борбата на Турция в Сирия ще продължи по много по-различен начин, без да дава уточнения. По-рано Ердоган подчерта, че Анкара е решена да елиминира заплахите, идващи от Северна Сирия, и че нападение на сирийската кюрдска милиция СЗН, при което бяха убити двама турски полицаи, е било "последната капка".

Според Анкара бойците от СЗН, които се ползват с подкрепата на САЩ, са свързани с поставената извън закона Кюрдска работническа партия /ПКК/. От 2016 г. Турция предприе три операции в Северна Сирия, за да прочисти района край турската граница от терористи от "Ислямска държава" и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа - "Ефратски щит" (2016 г.), "Маслинова клонка" (2018 г.) и "Извор на мира" (2019 г.).
БТА