/ Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че според него предшественикът му Барак Обама стои зад някои от протестите срещу републикански конгресмени из цялата страна, предаде Асошиейтед прес.

В излъчено днес интервю за телевизия "Фокс" на зададен му въпрос за протестите Тръмп отговаря: "Смятам, че зад това стои президентът Обама, защото неговите хора със сигурност са зад това."

След протестите срещу Тръмп привържениците на президента организират свои митинги


Тръмп добавя, че според него хора, верни на Обама, стоят и зад изтичанията на информация от Белия дом. Той обаче изразява разбиране към това, което според него се случва. "Разбирам, че това е политика. Това, че той стои зад някои неща, това е политика и вероятно така ще продължи", казва той. Тръмп не е изненадан от ставащото и посочва, че променя неща, които Обама е искал да направи. Той посочва още, че е по-суров от Обама по въпроса за изгонване от САЩ на незаконно пребиваващи.

Според Тръмп изтичането на информация е „нещо много неамериканско“

Тръмп отрича в интервюто да има "голям процес на изтичания" на информация от Белия дом след съобщение на сайта Политико, че прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър е започнал проверки сред своите служители. Според Политико Спайсър е свикал извънредно заседание, след като изтекли сведения за планирана среща, и проверил телефоните на служителите, за да се увери, че не са предавали информация. Тръмп заявява по този повод , че Спайсър е "прекрасен човек".

Доналд Тръмп планира рязко увеличение на военния бюджет


"Аз щях да подходя различно, щях да разговарям с различни хора поотделно, но Шон действа по своя начин и това ме устройва", казва Тръмп.
Той добавя, че в Белия "има някои идеи" кой може да е предавал информация. "Имаме хора от други кампании, от други правителства", отбелязва той.

Съветничка на Тръмп предизвика вълна от гняв в социалните мрежи (СНИМКИ)

Тръмп признава, че в правителството му остават стотици незапълнени длъжности, но добавя, че "те не са необходими" и че няма намерение да запълни голяма част от тях. "Казвам: "С какво се занимават всички тия хора? " Не са нужни всички тези длъжности" посочва Тръмп. Той отбелязва, че някои хора се опитват да го критикуват, че премахва тези длъжности, но заявява: "Това не е нещо лошо. Това е хубаво. Ние имаме много добро, ефикасно правителство."
БТА