Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Ние вярваме в поддържането на мир с помощта на сила, каза американският президент
Американският президент Доналд Тръмп обеща да извърши „увеличение на военната мощ, което ще стане едно от най-големите“ в историята на САЩ. Това заяви самият той в реч по време на републикански форум край Вашингтон.

Държавният глава изрази надежда да успее да модернизира из основи въоръжените сили, така че никой „да не се опитва да се забърка“ с Вашингтон.

Доналд Тръмп
БГНЕС

„Никой няма да се осмели отново да поставя под съмнение нашата военна мощ. Ние вярваме в поддържането на мир с помощта на сила“, каза още той.

Как Доналд Тръмп ще спасява Америка?

В края на януари Тръмп подписа указ за начало на съществена реорганизация на Въоръжените сили в САЩ, която по думите му ще включва нови самолети, нови кораби и нови ресурси за военните. По време на своята реч президентът повтори и обещанията си да държи радикалните ислямистки терористи извън страната, посочвайки Швеция, Германия и Франция като пример за държави, пострадали от престъпления на имигранти.

Тръмп иска да увеличи ядрения арсенал на САЩ

Той също така не пропусна да отправи и нови критики срещу медиите в САЩ. „Те са врагове на народа, тъй като нямат източници. Те просто си ги измислят, когато нямат никакви“, каза Тръмп.
 
БГНЕС